پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 118686
امسال از رکود خارج و به رشد اقتصادي مي‌رسيم/فعلاً تصميمي براي زيارت خانه خدا ندارم/کار آمريکا زشت بود
تاریخ انتشار : 1393/06/08 19:43:11
نمایش : 1739
حسن روحاني رئيس‌جمهور در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي تاکيد کرد: بعد از ۴۰ سال نرخ تورم در کشور را يک‌رقمي خواهيم کرد. همچنين امسال از رکود خارج و به رشد اقتصادي مي‌رسيم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، نشست‌خبري حجت‌الاسلام حسن روحاني رئيس‌جمهور در هفته دولت دقايقي پيش با حضور خبرنگاران داخلي و خارجي آغاز شد.

محمدرضا حياتي مجري مشهور اخبار صداوسيما، اجراي چهارمين نشست خبري رئيس دولت يازدهم را برعهده دارد.

اين نشست خبري از العالم، پرس تي وي و جام جم و همچنين شبکه اول سيما به همراه راديو سراسري به صورت زنده در حال پخش است.

پرويز اسماعيلي معاونت ارتباطات و اطلاع‌رساني دفتر رئيس‌جمهور در کنار محمدرضا حياتي، مجري نشست خبري، حضور دارد.

محمدرضا حياتي مدت زمان در نظر گرفته شده براي اين نشست خبري را 80 دقيقه عنوان کرد و گفت پس از صحبت‌هاي رئيس‌جمهور، در خدمت خبرنگاران براي طرح پرسش‌هايشان خواهيم بود.

متن کامل سخنان رئيس‌جمهور در اين نشست خبري به شرح ذيل است:

ميلاد حضرت معصومه(س) و امام هشتم را به محضر شما عزيزان و همه ملت ايران تبريک و تهنيت عرض مي‌ کنم. هفته دولت و سالروز شهادت شهيد رجايي و شهيد باهنر و ساير دولتمردان شهيد را گرامي مي‌داريم.

دولت در سال گذشته در زمينه هاي مختلف قدم هاي مختلفي که برداشته را براي مردم تشريح کرده و توضيح داده و امروز هم به مناسبت اينکه آخرين روز هفته دولت شده و وارد دومين سال کاري دولت يازدهم شده ايم، نکات مهم را من اشاره مي‌کنم.

در زمينه مسائل اقتصادي، دولت موفق شده است تورم را در طول يکسال گذشته مهار کرده و به وعده‌اي که به مردم داده بود که تا پايان امسال تورم 12 ماهه را به 25 درصد مي‌رساند، امروز آخرين آمار ما مي گويد تورم 23.2 و انشاءالله تورم تا پايان سال تورم کمتر از 20 درصد خواهد بود. پس وعده اي که به مردم داده شده، انشاءالله بهتر از آن در عمل محقق خواهد شد. البته تصميم دولت بر اين است که کاهش تورم را در سالهاي بعد هم ادامه دهد. يعني در سال 94 و انشاءالله در سال 95 تورم يک رقمي شود. بناي ما بر اين است و اميدوارم خداوند به ما کمک کرده و مردم عزيز ما به اين هدف دست يابند. 

اگر اينکار عملياتي شود براي اولين بار است که بعد از 40 سال تورم کشور يک رقمي شده است.

مسئله بعدي بحث رکود بود که مهمترين مساله اقتصادي ما بوده است. تلاش بر اين بود که در سال 92 از رشد منفي کاسته شود.

روحاني افزود: در سال 91 رشد، منهاي 6.7 بوده است و در سال 92، منهاي 1.1 بوده است. بنابراين ما تا حدي رشد منفي را کاهش داده‌ايم. البته اين آمارهايي که مي دهم مربوط به بانک مرکزي است که با مرکز آمار تفاوت هاي مختصري دارد. اين اختلافات جزئي هميشه بين اين دو مرکز آمار بوده است. در سال جاري يعني 93 تمام تلاش ما اين است که از رکود خارج شويم و رشد ما مثبت باشد. 

پيش بيني ها همه بر اين مبناست و انشاءالله امسال به رشد مثبت رسيده و از رکود عبور کرده و وارد رونق مي شويم. در اين زمينه برنامه ريزي ه اي بسيار مفصلي را دولت داشته است. بسته خروج از رکود دولت 177 بند دارد که 30 بند آن که نياز به قانون داشته تقديم مجلس شده و بقيه هم برخي در دولت تصويب شده، يا خواهد شد و يا دستورالعمل اجرايي براي آنها صادر شده. لذا اميدواريم از رکود عبور کرده و کشور شاهد رونق اقتصادي شود. و طبيعتا اگر رشد توليد داشته باشيم معضل اشتغال هم کم و بيش حل مي شود. البته اين معضل، جدي است. ما امسال اميدواريم پيش بيني هايي که براي اشتغال داريم تا پايان سال به آن برسيم. 

انشاءالله تا پايان سال حرکت خوبي در زمينه اشتغال خواهيم داشت. در زمينه مسئله درآمد و وضع خزانه و وضع مالي دولت، ميدانيد که سال گذشته بودجه را اصلاح کرديم. بودجه 150 هزار ميليارد توماني را تقديم مجلس کرديم که البته مجلس به 170 هزار ميليارد رساند. در پايان سال وضع درآمدي ما حدودا با رقمي که پيشنهاد کرده بوديم به مجلس نزديک بود. 148 هزار و خرده اي تحقق يافت. سال جاري ما البته تا پايان سال کمي بعيد است بر مبناي بودجه مصوب بتوانيم همه آمار و ارقام را محقق کنيم ولي همه تلاش ما اين است که بودجه عمراني را حتي الامکان تا جايي که امکان دارد عملياتي و اجرايي کنيم.

در پنج ماهه اول امسال رقم بودجه عمراني که تخصيص داديم نسبت به پارسال 3.2 برابر است در کل. بيش از 3 برابر ما بودجه عمراني 5 ماهه ما نسبت به 5 ماهه پارسال است. اما بودجه استاني 13 برابر سال گذشته است. لذا يک تحرک بسيار خوبي دولت در زمينه بودجه عمراني در استانها داشته و در کل هم وضع ما نسبت به پارسال بسيار بهتر است. 

در زمينه مسائل اقتصادي البته نکات فراواني وجود دارد. اگر در سوالات مطرح شد پاسخ مي دهم. در زمينه وضع آب، وضع لوله‌کشي ها و زه‌کشي ها در سراسر کشور، مهار آب، در واقع بهره‌وري درست در زمينه آب کشاورزي، دولت قدم هاي بسيار مهمي برداشته است. ما در سال جاري و پايان سال گذشته مجموعاً 10 ميليارد دلار در زمينه آب و لوله کشي و زه کشي اختصاص داديم که 2 ميلياردش امسال اجرايي مي شود و بقيه در طول 3 الي 4 سال آينده.

تحول بسيار خوبي در زمينه آب بوجود مي آيد چون يک معضل بزرگ ما معضل آب است. بايد دو کار مهم انجام شود يکي مهار آبهاي مرزي و دوم اينکه در آب هاي کشاورزي بتوانيم بهره وري را بالا ببريم. بيشترين‌ آب مصرفي کشور حدود 90 درصد در زمينه کشاورزي است و بقيه 10 درصد. اگر بتوانيم در کشاورزي صرفه جويي قابل ملاحظه انجام دهيم مي توانيم کمک بزرگي به حل معضل آب داشته باشيم.

در اين زمينه در استانهاي غربي کشور و استان خوزستان و سيستان و بلوچستان طرح هاي مفصلي داريم که قبلا در سفرهاي استاني اعلام کردم. در پرانتز بگويم مبناي ما در سفرهاي استاني اين است که پروژه هايي که اعلام مي شود امسال يا نيمه اول 94 به اتمام برسد و طرح هاي بزرگ و مهم طرح هايي باشد که يا در ظرف دولت يازدهم اجرايي شود يا بخش اعظم آن در طول 3 سال آينده اجرايي شود. مبناي ما بر اين است. 

هشتمين سفر استاني در هفته آينده انجام خواهد شد.

در زمينه بحث انرژي دولت تلاش بسياري کرده است. اولا بتوانيم نفت و ميعانات گازي را به مقداري که کشور نياز دارد بتوانيم بفروشيم. چون هنوز در شرايط تحريم هستيم. آن مقدار که جزو برنامه ريزي بوده اجرايي شده. ظرفيت توليد نفت و گاز را بالا برديم. در زمينه  گاز کشور براي صادرت و مصرف بسيار زياد نياز دارد امسال 100 ميليارد متر مکعب به توليد گاز افزوده مي شود. همينطور در زمينه طرحهاي مربوط به منابع مشترک.

در زمينه  کشاورزي در کل وضع ما از پارسال بهتر است. مثلا در  توليد گندم، ما امسال بالاي 7 ميليون تن تاکنون تقريبا خريداري شده است. نسبت به پارسال خيلي متفاوت است. بقيه محصولات ما هم به طور نسبي خوب بوده و در زمينه کشاورزي برنامه ريزي وزارت کشاورزي اين است که در 4-5 سال آينده کاملا کشاورزي ما متحول شود. البته اين برنامه در برنامه ششم هم که در سال آينده تقديم  مجلس مي کنيم به نحوي منعکس خواهد شد.

در زمينه مساله محيط زيست که بسيار پيچيده و مشکل کشور ما بوده، قدم هايي را برداشتيم. الان در شهرهاي بزرگ وضع هوا نسبت به سال  گذشته بهتر است. نه اينکه همه مشکل حل شده. بعضي نوشته بودند اينها مرهون باد است؛ باد نعمت خداست و استقبال ميکنيم ولي روزي هم که باد نيست هوا از سال گذشته بهتر است. روحاني گفت: توزيع بنزين يورو 4تاثيرگذار بوده البته مشکل محيط زيست حل نشده. داريم برنامه ريزي ميکنيم. برخي برنامه ريزي دراز مدت ميخواهد و برخي نيازمند ياري کشورهاي همسايه هست. در زمينه سلامت  فکر ميکنم نياز ندارد توضيح دهم، در بخش سلامت کار بزرگي را دولت شروع کرده که فکر ميکنم در تاريخ ايران بي سابقه بوده است. اميدواريم اين راه را بتوانيم ادامه دهيم که بار مردم را در زمينه بخش درمان کاهش دهيم.

در قدم اول مطلع هستيد که امروز کسي که در بيمارستان بستري مي شود در شهر زير 10 و در روستا زير 5 درصد از مخارج را پرداخت ميکند. و بقيه کارهايي که در سراسر کشور انجام شده که اعلام شده است.

در زمينه مسائل داخلي و سياسي همه تلاش ما اين است که آنهايي که زيستشان در شکاف ها هست، به آنها بفهمانيم که اين شکاف ها رو به پايان خواهد بود و ما آشتي و وحدت را در جامعه بيشتر خواهيم کرد. شکاف هاي سياسي و اجتماعي را کم مي کنيم. ملت واحد ميخواهيم باشيم. امت واحده. دست به دست هم دهيم و بدون وحدت و هماهنگي در کشور عبور از اين پيچ تاريخي که مقام معظم رهبري اشاره کردند امکان پذير نيست. بايد متحد باشيم.

البته جناح ها و احزاب  همه فعاليت خود را انجام مي دهند. همانطور که رهبري فرمودند جامعه نبايد دوقطبي شود. همه فعالان سياسي در قواعد بازي و در چارچوب قانون اساسي بايد فعاليت کنند تا هم شاهد نشاط باشيم و هم انسجام و وحدت. دولت شکاف بين اقوام و مذاهب را مصمم است که بردارد. برخي ممکن است خوشحال نباشند ولي اين کار را ما ضروري مي دانيم. تمام اقوام و مذاهب و اديان زير يک چتر واحد به نام ايران، زير پرچم جمهوري اسلامي ايران و همه زير يک قانون به نام قانون اساسي و هدايت هاي مقام معظم رهبري کار را پيش خواهيم برد. کشور ما يک دولت بيشتر ندارد. در مسائل اجرايي تصميم گيري با دولت است و دولت تصميمات را عمل ميکند.

درچارچوب وعده هايي که در انتخابات، رئيس جمهور به  مردم داده و در چارچوب قانون. از هيچ يک از وعده هايي که به مردم داديم عقب نمي نشينيم. اگر جايي بخواهد ما را مجبور کند راه ديگري را انتخاب کنيم، قبل از گردش به راست يا چپ به مردم خبر ميدهيم و اگر مردم به ما اجازه دادند اين کار را ميکنيم اما تصميم ما اين است که نه يمين و نه شمال. آن جاده مستقيم و طريق وسطي که مسير اعتدال است را ادامه دهيم. اکثريت قاطع جامعه ما خواهان اعتدال هستند. نه اينکه آنها که به من راي دادند بلکه جامعه ما خواهان اعتدال است و از افراط و تفريط خيري نبرده. اگر گروه کوچکي ميخواهد مسير افراط و تفريط را بروند خواهش ميکنيم بيايند در مسير اعتدال و ببينند که خير در اين مسير است. 

در زمينه مسائل فرهنگي ما معتقديم که فرهنگ جامعه ما پرچمش بايد بر دوش صاحبان فرهنگ باشد. و آنها بخوبي با تجربه و دانشي که دارند، اين کار را خواهند کرد. دولت آنها را ياري ميکند. معيار ما قانون است. هيچ گروه و جمعيتي حق ندارد کار خودسر در زمينه فرهنگي انجام دهد. هرچه قانون است به آن عمل کنيم و اگر جايي قانون شفاف نيست بايد شفاف کنيم. حاضريم لوايح را در اين زمينه تقديم مجلس کنيم.

مبناي ما در سياست خارجي اين است که چهره واقعي ايران، چهره واقعي انقلاب اسلامي به جهانيان معرفي شود. اسلام رحماني براي جهانيان تبيين شود. مردم ايران اهل ادب هستند. اهل اخلاق، فرهنگ هستند. مي خواهند با ملت هاي ديگر زندگي مسالمت آميز داشته باشند دليلش اين است که در طول 200 سال گذشته ايران به هيچ کشوري تجاوزي نداشته است و اگر به او تجاوز کرده اند فقط دفاع کرده است.

ميخواهيم با کشورهاي منطقه و بخصوص همسايه روابط خوب و نزديکي داشته باشيم. بسياري از سران  کشورهاي همسايه به ايران سفر کرده اند و من به چند کشور سفر کردم. برنامه ما بر اين است که با همسايگان و کشورهاي منطقه با  وحدت و برادري زندگي کنيم و معضلاتي که براي منطقه پيش مي آيد به کمک مظلوم بشتابيم.

مبارزه ما با تروريسم جدي است و هرکجا باشد با تروريزم و خشونت مخالفيم و هر کشوري و ملتي از ما کمک بخواهد، کمک ميکنيم. کمک ما به مردم عراق و سوريه و فلسطين و  لبنان را در سالهاي اخير شاهد بوديد. در زمينه مساله هسته اي مبناي ما ادامه مذاکرات با 5+1 است. اگر زياده خواهي در کار نباشد و اگر صداقت در طرف مقابل باشد، همانطور که طرف ايراني هم صادقانه حرکت ميکند و هم جدي است، ما در فرصت باقيمانده مي توانيم به توافق و تفاهم نهايي دست يابيم.

البته مسير مقداري پيچيده است اما تاکنون آنطور که از آغاز کار در ذهن ما بوده، پيشرفت کرديم و موفقيت به دست آورديم. اميدواريم در ادامه کار بتوانيم به توافقات لازم دست يابيم و تحريم ظالمانه غلط غيرقانوني از سر مردم ايران انشاءالله برداشته شود.

پرسش و پاسخ  خبرنگاران

 خبرنگار روزنامه دنياي اقتصاد: عنوان کرديد که مهار تورم از دستاوردهاي دولت بوده است، تحليل برخي تحليلگران اين است که اگر تورم هدفگذاري اش رقمي بالاتر از 15 درصد در نظر گرفته شود روند نزولي تورم تا پايان امسال صعودي شده و اين به تورم سال 94 تاثيرگذاشته و رسيدن به تورم يک رقمي در 95 را با مشکل دچار مي کند. آيا هدفگذاري نرخ تورم در ماه هاي آينده تغيير مي يابد؟

روحاني: برخي اقتصاددانان همين نظر را دارند و ميگويند که براي اينکه تورم مهارش مداومت داشته باشد، يعني بتوانيم به نقطه اي برسيم که سال 94 هم اين تورم را کاهش دهيم و در 95 برسيم به تورم يک رقمي که هدف دولت است. من نگفتم پايان امسال تورم 20 درصد خواهد بود گفتم زير 20 درصد خواهد بود که ميتواند هر رقمي باشد. البته ما رقم نهايي را چند ماه ديگر اعلام ميکنيم که دقيقا پيش بيني ما در اسفند چه مقدار است. 

سال قبل برنامه ريزي ما بر اين  مبنا بود که در 92 به 35 و در 93 به 25 برسيم. در 92 به 34.7 رسيديم، امسال برنامه 25 درصد بود و بحث هاي زيادي در جمع اقتصاددانان بود که با اين وضع با چه مشکلي مواجه مي شويم. لذا هدف را به زير 20 درصد تغيير داديم.

2 هدف را داريم دنبال ميکنيم. جمعش سخت است. يکي اينکه ميخواهيم مهار تورم را ادامه دهيم، و ديگر اينکه تورم امسال چه مقدار باشد که بتواند با اين هدف سازگار باشد.حتما بايد تورم ما زير 20 درصد باشد که بتوانيم در سال آينده هم کاهش دهيم. اما اينکه زير 20 درصد يعني چقدر، ظرف يکي دو سه ماه آينده اعلام خواهيم کرد.

** شبکه المنار لبنان: يکسال پيش رئيس جمهور ايران به تشکيل ائتلاف بين المللي عليه خشونت و تروريزم دعوت کرد. اخيرا هم اوباما دعوت به تشکيل اين ائتلاف کرد ولي ايران و سوريه را مستثني ساخت. ايران هم اخيرا دعوت به تشکيل ائتلاف منطقه اي کرد. کداميک از اين دو ائتلاف ميتوانند کارآيي بيشتري داشته باشند؟

آيا امسال عازم حج خواهيد شد؟

روحاني: همانطور که در مجمع عمومي سازمان ملل اعلام کردم، مبنا اين است که همه کشورهاي جهان عليه خشونت و تروريزم دست به دست هم دهند. طرحي با عنوان ويو مطرح و در مجمع عمومي به اتفاق آرا تصويب شد. در همان سخنراني و بعد در مصاحبه هايي که در نيويورک داشتم پيش بيني کردم که اگر دنيا اقدامات جدي انجام ندهد گرفتار خشونت و تروريزم آنچنان خواهد شد که ممکن است نه تنها خاورميانه بلکه بسياري از کشورهاي ديگر را مبتلا کند. امروز مي بينيم که افراط و تروريزم در منطقه ما چه ميکند. هم گروهکهاي تروريستي به ترور ادامه مي دهند و هم رژيم صهيونيستي.

کشورهايي که ميخواهند ادعا کنند مبارزه ميکنند با تروريزم بايد در ادعاي خود صادق بوده و در اعمالشان صادق باشند. همين گروه هاي تروريستي در سوريه بودند و ما پارسال به اينها مي گفتيم اينها چه خطري هستند.روحاني افزود: برخي کشورهاي بزرگ امروز مي بينند که جنايتکاران ديروز در سوريه امروز در عراق جنايت ميکنند. جنايت جنايت است، نمي شود بگوييم اگر يک آمريکايي کشته شد ميخواهيم مبارزه کنيم با تروريزم ولي اگر غيرآمريکايي کشته شد ترديد کنيم. اين معنايش اين است که در تروريزم  جدي نيستند. و فقط در بهترين  حال و خوشبينانه منافع ملي خود را مي بينند. از نظر ما هر يک انسان بيگناهي کشته شود، مثل اينکه بشريت ذبح و قرباني شده. لذا تصميم ما براي مبارزه با ترور است. هرکه در اين زمينه تلاش کند ما استقبال ميکنيم که جهانيان به طور واقعي با تروريزم مبارزه کنند. ما البته در منطقه خودمان نياز داريم به يک هماهنگي و همکاري و وحدت بين کشورهاي منطقه.

من فعلا تصميمي براي زيارت خانه خدا ندارم گرچه هميشه مشتاق هستيم که حرم پيغمبر را در آغوش بکشيم ولي برنامه اي فعلا در اين زمينه نداريم.

* خبرنگار شبکه خبر: ديروز آمريکا تعداد ديگري از شرکت ها، افراد و حتي چندين نفت کش را در ليست تحريم هاي جديد قرار داد. پاسخ احتمالي دولت شما به اين تجاوز چه خواهد بود؟

روحاني: تحريم غيرقانوني، تجاوز به حقوق ملت بزرگ ايران است. ما بايد با همه توان و قدرت در برابر اين تجاوز ايستادگي کنيم. البته آنها بهانه شان اين است که ميگويند آنها تحريم را دور زدند. ما براي جلوگيري از دور زدن تحريم مجدد انجام ميدهيم.

البته که ما تحريم را دور مي زنيم و با افتخار هم دور مي زنيم چون غيرقانوني و برخي از آنها را جنايت عليه بشريت مي دانيم. تحريم در موارد غذايي و دارويي. حتما در برابر هر تحريم راه حل هاي خود را انتخاب ميکنيم. و دست روي دست نمي گذاريم. کار آمريکايي ها براي تحريم، کار زشتي بوده و با روح توافقات سازگار نيست. در حالي که مذاکره مي کنيم براي توافق نهايي، اينگونه اعمال نه با سياست حل معضلات جهاني از طريق مذاکره سازگار است و نه با مسير اعتماد سازي. مردم ما نسبت به آمريکا هيچگونه اعتمادي ندارند، خوب بود آمريکايي ها با اعمالشان زمينه را تاحدي فراهم ميکردند که اين اعتماد تا حدي درست شود. ولي اين کاري که کردند، بي اعتمادي را عميق تر مي کند.

* خبرنگار کيهان: همانطور که مستحضريد رهبر معظم انقلاب بر فاصله گذاري دولت با فتنه گران تاکيد کردند؛ برنامه دولت محترم براي عمل به اين توصيه چيست؟

- روحاني: همه نکاتي که رهبر معظم انقلاب در ديدار فرمودند دولت براي آنها برنامه ريزي کرده و اجرايي و عملياتي ميکند. مسائلي هم که مربوط به سالهاي گذشته است و در کشور وجود دارد، ما در چارچوب قانون عمل ميکنيم. معيار ما قانون خواهد بود و کسي اگر محکوميتي دارد، و محکوميتش براي اين است که طرف از حقوق اجتماعي محروم شود، يعني دادگاه فردي را براي استفاده از حقوق اجتماعي محروم کرده، به قانون عمل ميکنيم. ولي تخيلي اينکه آقايي در عکسي بوده حالا اينکه  مال کي است و به چه منظور بوده و رفته تماشا کند يا چه جور شعاري بدهد را نمي پذيريم که کسي بخواهد بر مبناي توهمات فردي را محکوم کرده يا به دولت بگويد که اين فرد از حقوق اجتماعي محروم است.

محروميت از حقوق اجتماعي حکم دادگاه مي خواهد. ما هم طبق حکم دادگاه عمل کنيم. اينکه بگويند آقايي کجا بوده يا کجا مي خواسته باشد معياري براي ما نيست. البته آنچه مقام معظم رهبري فرمودند حتما وزراي محترم به فرمايشات ايشان در همه زمينه ها عمل ميکنند. ضمن اينکه در دولت همه نکات ايشان را اجرايي و عملياتي مي کنيم.

* کيودو ژاپن: درباره اقدام شب گذشته دولت آمريکا، برداشت شما چيست؟ آيا فکر ميکنيد تحريم ها جديد بوده؟ يا اينکه ادامه تحريم هاي کنوني و قبلي است؟ آيا توافق ژنو نقض شده يا خير؟ آيا تصميم به سفر به نيويورک و ملاقات با رئيس جمهور آمريکا داريد؟

- روحاني: آنها هميشه مدعي هستند تحريم جديد نکرديم. همانطور که گفتم بر فرض که حرفشان درست باشد باز هم منافات دارد با روح توافق ژنو. ضمن اينکه اصل آن تحريم غيرقانوني بوده و شکل جديدش هم ناصحيح و غيرسازنده و غيرقانوني است.

درباره سفر به نيويورک هم تصميم قطعي نگرفتم. برنامه اي براي ملاقات با اوباما ندارم.

* ايسنا:  دليل مخالفت با اينترنت پرسرعت چيست؟

- روحاني: مساله پيشرفت علم بسيار اهميت دارد. مقام معظم رهبري همواره روي اين مساله تاکيد دارند. دولت هم در اين زمينه همواره دارد تلاش ميکند تا پيشرفت هاي علمي بيش از گذشته باشد. من آمار شرکت هاي دانش بنيان فعال و پارک هاي علمي و فناوري و حتي بر مبناي مقالات و مراجعه به مقالات، پيشرفت ما قابل ملاحظه بوده. هفت هشت ماه که رديف ما 17 بوده الان شده 15. بعضي فکر ميکنند رتبه ما کاهش يافته ولي نه بهتر شده. بعضي فکر ميکنند مثل نمره دبستان است. 

يکي از راه هاي پيشرفت علمي، اينترنت پرسرعت است. اگر بخواهي بخشي را دانلود کني و ساعت ها بنشيني گاهي وقت ها آدم خوابش مي برد. مبناي اين دولت به اضافه کردن پهناي باند است. اين تصميم دولت است. اينگونه امور تصميماتش در شوراي  عالي مجازي اتخاذ مي شود. در آنجا بحثش انجام مي شود. يکي از تصميمات اين دولت ايجاد شبکه ملي اطلاعات است که در اين زمينه قدم هاي اوليه برداشته شده. دولت اين کار را مي کند و در آن شبکه ملي سرعت خيلي بيشتر از امروز مي شود. تصميم دولت بر ادامه اين روند خواهد بود.

* تلويزيون ام‌بي‌سي آمريکا: با توجه به تحريم هاي ديروز و اينکه مذاکرات بار ديگر تمديد شده، چقدر اميدواريد مذاکرات به نتيجه برسد؟ آيا 5+1 الان با حسن نيت مذاکره مي کند؟ اگر به نتيجه نرسد چه مي شود؟

- روحاني: فکر ميکنم در جمع 5+1 کشوري که رويش خيلي ترديد است که آيا حسن نيت کافي دارد يا نه، آمريکايي ها هستند. بقيه کشورها که معمولا خيلي در اين زمينه ها رفتاري از خود نشان ندادند که ببينيم آنها مي خواهند مذاکرات به نتيجه نرسد. آنچه در مجموعه مذاکرات حس مي کنيم اين است که همه 7 کشور به دنبال حل و فصل هستند. دليلش اين است که راه قبلي، راه غلط و اشتباهي بوده. راه تحريم پاسخ نداده و به ضرر همه بوده است. راهي که قبلا انتخاب شده باخت باخت بوده و امروز همه به دنبال برد برد هستيم. ولي مذاکرات، سخت است و آسان نيست. حداقل سه تا چهار مساله پيچيده وجود دارد که ساعتها رويش مذاکره شده و باز هم خواهد شد. همين هفته باز هم پايان هفته مذاکراتي با آنها خواهد بود. ما مذاکره را ادامه ميدهيم تا اينکه به نتيجه برسيم.

اگر حسن نيت در طرف مقابل باشد در زمان باقي مانده اميدواريم به توافق برسيم. تحريم هاي ديروز که به تعبير آنها جديد نيست، که به نظر ما کار درستي نبوده، به اصل مذاکرات لطمه نمي زند.البته در مذاکره يکي از پايه ها، اعتماد و صداقت است. اينجور کارها به مسير اعتماد و صداقت لطمه مي زند. اما مذاکره را ادامه مي دهيم.

اينکه اگر نشد چه مي شود؟ مثل دفعه قبل که نتوانستيم به نتيجه برسيم، دوره قبل هم نشد و تمديد شد. اما تاکيد مي کنم بازگشت شرايط به يکسال گذشته امکان ناپذير است. اگر به تفاهم نرسد به اين معنا نيست که سازمان تحريم باقي مي ماند. سازمان تحريم در هم شکسته و باقي نخواهد ماند. مسير مسيري است که براي شکستن تحريم ها ادامه ميدهيم.

* تهران‌تايمز: گسترش مناسبات با کشورهاي حوزه خليج فارس در دستور کار دولت بوده. اخيرا آقاي اميرعبداللهيان سفري به رياض داشتند. گسترش روابط با عربستان چقدر جدي است؟

- روحاني: از طرف ايران رابطه خوب با همه همسايگان از جمله عربستان در دستور کار است. مي خواهيم با همه همسايگان روابط بهتري داشته باشيم. اختلاف نظرهايي که بين ما و عربستان است نسبت به روابط دوجانبه  ما نيست. نسبت به منطقه است. حالا اين منطقه از شمال آفريقا تا خاورميانه است. اين اختلاف نظر ها الان هم هست و بعدا هم ممکن است باقي باشد. فکر ميکنيم راه حل اختلاف نظر ها، مذاکره و حرف زدن است نه فاصله گرفتن. ما هميشه حاضر بوديم براي مذاکره و الان هم حاضريم.

شرايط منطقه کاملا با گذشته متفاوت شده است. اسرائيل در غزه شکست خورده. تروريست ها در لبنان شکست خورده و شکست هاي سختي در سوريه و عراق داشتند. اوضاع پاکستان و افغانستان ايده آل نيست. اينها براي ديد ما براي آينده منطقه بايد مدنظر باشد. 

البته اختلاف ديدگاه بين ما و عربستان هست و ممکن است همه آنها حل نشود. اما معنايش اين نيست که اگر با کشوري رابطه نزديک داريم نظراتمان درباره منطقه عين هم باشد. ما با ترکيه روابط بسيار خوبي داريم اما درباره سوريه اختلاف نظر داريم.

* خبرگزاري تيماي انگلستان: بعضي به دنبال تقابل شديد بين شيعه و سني در منطقه هستند، ايران با توجه به قدرت خود چه کمکي مي تواند براي رفع اين معضل کند. اگر آمريکايي ها و بقيه دول بخواهند براي مقابله با داعش وارد عمل شوند ايران آماده همکاري نظامي است؟

- روحاني: ما اساسا با تروريزم هر کشوري بخواهد مبارزه کند، آماده کمکيم. عراق باشد يا سوريه يا لبنان يا ملت بزرگ فلسطين. آمريکايي ها نديديم اراده جدي داشته باشند در مبارزه با تروريزم. اين گروه هاي تروريستي مطالعه کنند از کجا بوجود آمد. طالبان و القاعده و انشعاب هاي آن. همينها در سوريه سه سال داشتند در سوريه مي کشتند چطور آمريکايي ها چيزي نگفتند؟ در عراق به کشتار مردم پرداختند. تازه که آمريکا ميخواهد مبارزه کند مي گويد ميخواهيم از سفارت خود و از کنسولگري خود دفاع کنيم. اينکه مبارزه با تروريزم نيست. اين معنايش خيلي بد است. آمريکاييها بايد از اين لحن بيان شرمنده باشند. همه دنيا بايد برابر ترور و تروريزم بايستد. اگر کشوري در دنيا با تروريزم مبارزه کند خوب است و هر کشوري باشد مورد استقبال ماست. اما هيچ برنامه اي براي همکاري و هماهنگي با آمريکاييها در اين زمينه نداريم.

* خبرنگار روزنامه شرق: سال گذشته پس از اولين تماس تلفني شما با اوباما، بازتاب خوبي داشت. الان شما احتمال دارد دوباره سفر کنيد به نيويورک. اگر شما نرويد دولت شما برنامه مشخصي براي استفاده از اين فرصت دارد؟ 

پيغام از طرف دوستان و همکارانم است، درباره انجمن صنفي روزنامه نگاران. شما در انتخابات 92 اميد را به مردم برگردانديد و اين اميد با کمک همه اهالي رسانه به مردم بازگردانده شد. اما خود روزنامه نگاران کمي نگرانند که اين اميدشان نااميد شود. الان انجمن صنفي روزنامه  نگاران همچنان پلمپ است. عليرغم تلاش شما. اهالي رسانه نگرانند نهاد و انجمني زير نظر دولت يا شبه دولتي بخواهد ايجاد شود و استقلال انجمن صنفي را زير سوال ببرد. الان فضاي دلواپسي زياد است اين روزها خواستيم ما هم دلواپس باشيم.

روحاني: جواب پيغام اين است که نگران نباشيد(خنده). دولت در فکر تهيه لايحه اي است که تقديم مجلس مي شود. البته مي دانيد که دولت در برخي زمينه ها بايد با قواي ديگر همکاري کند. ما بايد با هم تصميم بگيريم و هماهنگ باشيم. گاهي ممکن است زمان ببرد اين تفاهم اما دولت دنبال ميکند. قولهايي که داديم به مردم يا انجمن  ها و اصناف و گروه هاي مختلف را از ياد نبرديم.

سفر به نيويورک معلوم نيست، براي اجلاس محيط زيست هم در نيويورک دعوت شدم البته. اگر تصميم گيري شود اعلام مي شود. اما برفرض اگر نروم، وزير خارجه حتما به اين سفر مي رود و در نيويورک وزراي خارجه با هم مذاکره مي کنند. اميدواريم فرصت فضاي سازمان ملل را بتوانيم استفاده کنيم. چه براي بحث هسته‌اي چه براي روابط با کشورهاي دنيا. کشورهاي زيادي سرانشان شرکت ميکنند که فرصت ديدار و بحث است.

* خبرگزاري فرانسه: به نظر مي رسد هر وقت شما يک گام به جلو برميداريد، برخي مي خواهند شما را به عقب برانند. يکي از وزيران شما را استيضاح کردند يا خبرنگاران خارجي مثل يگانه صالحي را بازداشت کردند. چرا برخي افراد به طور آشکار علنا عليه رياست جمهوري شما ايستادند.

-روحاني: به هر حال در کشور نظرات مختلفي هست. ضمن اينکه نهادها و ارگانها وظايف و مسئوليت هايي دارند در چارچوب اختياراتشان اقداماتي مي توانند انجام دهند. در کشور ما مجلس اين حق را دارد که اگر احساس کند وظيفه اي از يک وزيري به درستي انجام نشده، از وزير سوال کند يا در شرايطي وزير را استيضاح کند و در نهايت راي دهد. ما از استيضاح وزير نگراني نداشته و نداريم. به دليل اينکه استيضاح راه دولت را تغيير نخواهد داد. روحاني افزود: مسيري که دولت انتخاب کرده، يعني همان سفارشاتي که به فرجي دانا کردم و به او گفتم دانشگاه بايد آرام باشد، از کميت بايد به سمت کيفيت برويم، معيار نصب و عزلت مسائل جناحي نباشد و ... همين ها را به وزير بعدي خواهم گفت. من قولي که به مردم دادم، مبناي ما اجراي قانون اساسي و قوانين موضوعه است. ما به راهمان ادامه ميدهيم. حالا اينکه استيضاح براي مقابله با دولت بوده باشد  من هنوز اين را درست  حس نکردم. ظاهر امر اين است که مجلس سوالاتي داشته که به صورت استيضاح مطرح کرده و اکثريت مجلس قانع نشده. ما تسليم قانون هستيم.

اما ممکن است نظرات هم در کشور واحد نباشد. کساني باشند حامي دولت باشند به جد. کساني باشند هم از دولت حمايت کنند و هم منتقد دولت باشد و هم کساني باشند که مخالف باشند. اشکالي ندارد. در کشور ما اين مسائل پذيرفته است. اين دولت راهي را ادامه ميدهد درصدي حامي هستند و افرادي هم ممکن است نظرات ديگري داشته باشند. آنچه از نظر ما قابل قبول نيست تخريب است. تخريب دولت يا سنگ پيش پاي مجريان گذاشتن قابل قبول نيست و مردم نمي پذيرند و اگر کسي بخواهد لباس زيباي نقد را به تن کند و عمل تخريب انجام دهد آن لباس را زود از تنش درآورده و به مردم معرفي کرده و مي گوييم لباس تقلبي است. نقد مورد استقبال دولت است حتي اگر لحنش تند باشد. 

من در طول اين يکسال بسيار باحوصله بودم نسبت به منتقدين اما نشان دادم نسبت به تخريب بسيار قاطع خواهم بود. چون تخريب يعني عليه ملت قدم برداشتن و اين قابل قبول نيست. اقليت حق نقد دارد و حق سخن گفتن دارد اما حق تخريب ندارد. اگر خواست تخريب کند در برابرش دولت و اکثريت مي ايستند. تا اينجاي کار مشکلي در مسير راهمان آنچنان که شما در سوالتان بود من نمي بينم. دولت به راه خود ادامه ميدهد احساس ما اين است که اکثريت قاطع مردم حامي دولت هستند و نظرسنجي ها همين را نشان ميدهد. در برنامه هايمان، در حد يکسال خود را موفق مي دانيم. البته هر دستگاه اجرايي مشکلاتي دارد که بايد تحمل کند.

* خبرنگار واحد مرکزي خبر: نظرسنجي ها نشان ميدهد بيکاري مشکل اصلي کشور است. به طور مشخص تر و جزئي تر بفرماييد سياست هاي دولت در بخش اشتغال چيست؟

-روحاني: مهمترين مشکل هم اقتصادي ما و هم اجتماعي ما بيکاري است که خودش مي تواند مشکل فرهنگي هم باشد. اگر بگوييم در کنار رکود اقتصادي، مساله بيکاري که معمولا اينها با هم هستند، مشکل بزرگي است. ما دو برنامه داريم. يکي برنامه شکستن رکود و عبور از آن است که 177 بندي که ماه ها روي آن کار کرديم. فکر ميکنيم امسال موفق باشيم که از رکود عبور کنيم. و در پايان سال همه پيش بيني هاي ما اين است که رشد اقتصادي ما انشاءالله مثبت خواهد بود. البته برخي محاسبات ما و برخي وزراي ما مي گويند الان از رکود رد شديم. ولي من با احتياط مي گويم در حال عبور هستيم. 

وزارت مخابرات به ما وعده داده که امسال 30 هزار شغل جديد درست مي کند ولي ما اعلام نکرديم چون ممکن است اين 30 هزار بشود 35 يا 25 هزار. قرار شد بماند آخر سال. در بخش صنعت هم قولهايي داده شده است. الان رشد توليد در خودروسازي 80 درصد است نسبت به 5 ماهه سال گذشته. در معادن خيلي بهتر شده. در زمينه نفت و  گاز حرکت بسيار خوبي داريم. حتما ما اشتغال خواهيم داشت. ديديد يکي از وزرا اعلام کرده 1 ميليون شغل تا پايان سال خواهيم داشت من نميتوانم چنين قولي بدهم اما مسير اشتغال باز شده است. 

الان آمار نشان ميدهد بيکاري در ميان تحصيل کرده ها بالاست و در ميان بي سوادها خيلي پايين است. 

* تلويزيون فونيکس چين: تشکر ميکنم به خاطر برگزاري منظم ترين نشست خبري در هفت سال گذشته. شما گفتيد اقتصاد بزرگترين وظيفه شما در سال جاري است. به خاطر تحريم بازهم مشکلات زيادي در تبادلات بين ايران و  چين هست. اگر ايران با 5+1 به توافق هسته اي نرسد و بازهم تحريم جدي شروع شود، شما نقشه دومي براي حل اين مشکلات داريد؟ انتظارتان از چين چيست؟

- روحاني: خيلي خوب فارسي حرف مي زنيد. ما همين الان در شرايط تحريم هستيم ولي روابطمان با چين در حال توسعه است. قرارهاي ما با رئيس جمهور محترم چين در حاشيه اجلاس سازمان شانگهاي در قرقيزستان و بعد هم در اجلاسي در شانگهاي،‌دوبار با هم مذاکره و ملاقات کرديم. علي القاعده در سفر آتي هم ديدار با هم خواهيم داشت. برنامه ريزي  که ما براي توسعه رابطه داشتيم، برخي تحقق يافته و برخي را در حال مذاکره براي تحقق هستيم. در شانگهاي با رئيس جمهور چين توافق کرديم که 6 گروه کاري تشکيل دهيم که هرکدام طرح هاي متناسب با گروه خود را در همين ماه هايي که پيش رو داريم بررسي کرده و در سفر آتي رئيس جمهور چين به تهران آماده شود. اميدواريم همه تفاهمات را بتوانيم اجرايي کنيم. البته اگر با 5+1 به توافق نهايي برسيم شرايط متفاوت و کار سهل تر خواهد شد. اما در عين حال در همين شرايط فعلي هم يکي از کشورهايي که در دوران تحريم با ايران همکاري خوبي داشته چين بوده است. و ما اين همکاري ها را توسعه داديم در يکسال گذشته و بعد هم با تفاهماتي که پيش رو داريم توسعه خواهيم داد.

* روزنامه خراسان: از گذشته به شما عنوان شيخ ديپلمات مي دادند. اخيرا از جمله امروز فرموديد اگر لازم باشد شخصا مذاکرات هسته اي را هدايت ميکنم. برخي بر اين اساس فکر ميکنند مذاکرات بناست که در سطح بالاتري نسبت به وزارت خارجه دنبال شود. اينگونه است؟ برخي هم اينگونه تفسير کردند که انتقاد ريزي از تيم مذاکره  کننده است.

- روحاني: جواب هر دو منفي است. تيم مذاکرات تيم قوي است. چه شخص ظريف و چه ديگران.  کاملا مسلط به موضوع هستند خيلي خوب مذاکره ميکنند. خود خارجي ها  هم مي بينند و برخي ها هم اذعان کردند که تيم ايران تيم قوي است. ما در برابر تيم مذاکره کننده و شخص وزير خارجه کاملا متشکريم. امروز هم از وزارت خارجه جزو سه وزارت خانه اي بود که دولت از آن تقدير کرد. 

اينکه سطح مذاکرات به سطح سران ارتقا يابد هم جزو برنامه نيست و فکر هم نمي کنم که نيازي باشد. مقصود من اين نبود. مقصود  من اين بود که دولت و رئيس جمهور مسئول مذاکرات است. امروز هم گفتم همه مسئوليت را به عهده ميگيرم چه آنچه تا الان انجام شده و چه در آينده. اين قوت قلبي است براي تيم مذاکره کننده که احساس نکنند اگر مشکلي در آينده پيش آمد من بگويم تيم خراب کرده و من نظرم اين نبوده. هر سفري که تيم مي رود ساعتها صحبت ميکنيم و در چارچوب تصميمات نظام و رئيس جمهور تيم مذاکره کننده دارد ادامه مي دهد. مقصود من حمايت بيشتر از تيم مذاکره کننده بود. تشکر مي کنم از مقام معظم رهبري که در ملاقات اخير تقويت کردند تيم مذاکره کننده را. در ماه رمضان هم که تيم مذاکره کننده در حال مذاکره بود، ايشان فرمودند من هر وقت ياد آنها مي افتم برايشان دعا ميکنم و ميدانم بار سنگيني بر دوش آنهاست. تيم مذاکره کننده هم حمايت مقام معظم رهبري را دارد و هم حمايت ملت ايران را. از مذاکرات کسي نيست که بگويد از مذاکرات حمايت نميکنم. البته ممکن است برخي در متن نقدي داشته باشند. دولت به  کماله در صحنه است و من اين جمله را گفتم تا تيم حس نکند که تنهايي اين بار را بر دوش دارد. بلکه اين بار بر دوش دولت و دوش همه ماست.

* شبکه تي‌آر‌تي ترکيه: آينده روابط دو کشور ترکيه و ايران را چطور ارزيابي مي کنيد؟

-روحاني: بسيار خوشحالم که آقاي اردوغان در انتخابات موفق شد با راي بسيار خوب. به ايشان هم تبريک گفتم تلفني. خوشحالم که آقاي داوداوغلو مسئوليت نخست وزيري را بردوش دارند. اميدواريم دولت هرچه سريعتر فعال شود. من فکر ميکنم در دوران جديد روابط بهتري با ترکيه خواهيم داشت. به دليل اينکه آقاي اردوغان آنوقت هم نخست وزيري بود که مسئوليت اصلي اجرايي بر دوش ايشان بود الان هم رئيس جمهوري است که با آراي مردم انتخاب شده. خيلي مهم است در کشور که ملت يک پارچه راي بدهند به يک فرد و يک فرد حمايت کل ملت را در کنار خود داشته باشد. البته در مجلس هم نمايندگان راي از مردم مي گيرند ولي حوزه انتخابيه است و کل ملت نيست. 

در ترکيه قبلا اين حالت نبود و امروز آقاي اردوغان مستقيما با آراي مردم انتخاب شده لذا جايگاه ويژه اي خواهد داشت و تغييراتي در قانون ايجاد خواهد شد و اختيارات ويژه خواهد داشت. با اردوغان روابط خوبي داشته و داريم. توافقاتي که با هم داشتيم، اکثرشان اجرايي شده و فقط يک مورد نهايي نشده که آن را داريم دنبال مي کنيم. مسائل منطقه، ممکن است درباره شان اختلاف ديدگاهي نسبت به سوريه فقط داشته باشيم. در بقيه مسائل منطقه خيلي اختلاف نظر به آن صورت فکر نميکنم داشته باشيم. در فلسطين و لبنان نظراتمان نزديک است و از هم دور نيست. اشکالي ندارد که دوست باشيم ولي روي يک مساله اي هم اختلاف نظر داشته باشيم. اميدواريم آن اختلاف را هم با مذاکرات يا با پيشرفت در مسائل منطقه کم کنيم.

* روزنامه رسالت: جايگاه اقتصاد مقاومتي در برنامه اقتصادي دولت چيست؟ نشانه هاي مديريت جهادي در دولت چيست؟

- روحاني: لايحه خروج از رکود، در واقع يک بخشي از اجراي اقتصاد مقاومتي است. پايه اصلي اقتصاد مقاومتي رشد توليد است. اقتصاد مقاومتي يعني اقتصادي که به جايگاهي برسد که ديگران نتوانند بلرزانند و در شرايطي آن را در حصر و محاصره و انزوا قرار دهند. 

در توليد يکي از محرک هاي توليد، صادرات است. صادرات ايجاد تقاضا کرده و حرکت ميدهد. الان هم در زمينه مساله خروج از رکود يکي از راه حل هايمان توسعه صادرات غيرنفتي است که توليد را حرکت ميدهد. خروج از رکود يکي از پايه هايي است که ميتواند اقتصاد مقاومتي را عملياتي کند. انشاءالله اين را دنبال ميکنيم. 

مديريت جهادي يعني چه؟ اگر اين را تامل کنيم، مقصود اين است که يک مديريت عالمانه خالصانه پرتلاشي را يک جمعي انجام دهند. خب حالا بگذريم از اينکه برخي وزراي  ما سابقه جهاد دارند از اول در جهاد سازندگي بودند. يا سوابقشان سوابق نهادهاي انقلابي مانند سپاه و ... است. از آن هم که بگذريم، اصلا مگر مي شود در شرايط تحريم و شرايطي که کشور ما قرار داشت کسي بخواهد مديريت را در کشورمان بپذيرد و غيرجهادي مديريت کند. همه آمدند براي فداکاري. مخلصانه هم آمدند. برخي وزرا هم تقريبا با اصرار مسئوليت پذيرفتند. هميشه مديريت بايد جهادي باشد. يک وقت کسي مي آيد سر کار تا ساعت کارش تمام شود يا اگر خيلي خوب باشد حقوقش حلال باشد ولي يک وقتي مي آيد مشکلات مردم را حل کند. شب و روز تلاش ميکند براي حل معضلات مردم. مديريت جهادي همين است. مديريت علمي که توام شود با اخلاص و همچنين تلاش پيگير. 

معني جهاد، تلاش پيگير است. انشاءالله مديريت ما همه‌اش جهادي بوده و خواهد بود. البته وقتي رهبري تذکر ميدهند بسيار موثر است تا اين حرکت پرشتاب تر باشد در مسير حرکت جهادي.

* خبرگزاري ايرنا: آقاي ظريف بارها  گفتند متن پيش نويس توافق نهايي آماده است اما پرانتز و نقطه چين دارد. آيا توافق سياسي با توجه به بداخلاقي هاي آمريکا حاصل مي شود تا توافق هسته اي امضا شود؟

روحاني: در دنياي سياست همه بايد تلاش کنيم. در هنگام توافق يا تفاهم ژنو هم بداخلاقي بود ولي تلاش شد و رسيديم به تفاهم موقت 6 ماهه. بعد هم باز بداخلاقي بود ولي تمديد شد. البته اين بار کار سخت تر است چون به دنبال تفاهم نهايي هستيم. کار سخت و مشکل است. اگر طرف ما کشوري بود که اعتماد و حسن نيت کامل وسط بود، خيلي متفاوت بود نسبت به الان که آمريکايي ها سردمدار هستند. 

در عين حال هيچ وقت نااميد نبوده و نيستيم و نخواهيم بود. مذاکرات را با قدرت ادامه ميدهيم. سخت است ولي معنيش اين نيست که به نتيجه نمي رسيم هيچوقت. من بدبين نيستم نسبت به ادامه و نتيجه کار. سخت هست، پيچيده هست اما با اميدواري انشاءالله کار را انجام مي دهيم تا به نتيجه برسيم. 

روحاني در سخنان پاياني: معمولا در مصاحبه مطبوعاتي پايان کار وقت کم مي آيد، شايد راه چاره اين باشد که در فرصت نزديک تري خدمت عزيزان برسيم. البته در طول اين يکسال چهارمين بار است که خدمت عزيزان  هستيم. سه چهار نوبتي هم برنامه زنده داشتيم. در سفرهاي مطبوعاتي هم نشست خبري داريم. لذا رقم قابل ملاحظه مي شود. در  عين حال هرچه زمان بين نشست ها کوتاه تر باشد مفيدتر خواهد بود.

به حق مي توانم بگويم دولت دلش ميخواهد با رسانه ها تعامل دوسويه داشته باشد. نيازمند است به همکاري همه اصحاب رسانه تا فعاليت هاي دولت را منتقل کنند. سخن و مطالبه و نقد مردم را هم به دولت منتقل کنند. بهترين واسطه باشند در اين زمينه. هدف همه ما چيزي جز پيشرفت اين کشور نيست. تحمل ها را بايد بالاتر ببريم. نقدها را بايد با  گوش شنوا بشنويم. دولت خود را نيازمند نقد مي داند. نقد دلسوزانه که اسمش نصيحت است. منتهي همان جمله که معروف است، النصيحه لائمه مسلمين. کسي که نصيحت ميکند بايد اصل امامت را قبول داشته باشد. اين معنيش اين است که دولت و رياست و مسئوليت را قبول دارد و حالا ميخواهد نصيحت و خيرخواهي کند.

انشاءالله همه آنها که تلاش ميکنند براي بهتر شدن وضعيت  کشور، اينکه برخي رسانه ها به جناحي و برخي به جناح ديگر منسوب باشند مشکلي نيست. اين دولت، اولين دولتي است که هر دو جناح در آن حضور پررنگ دارند. البته در مقطع ديگري هم تقريبا اينطور بود و شايع بود که در دولت انجمن اسلامي وجود دارد. در طول يکسال مشکلي نداشتيم واقعا و همه دولت تلاش کردند براي خدمت به مردم و جامعه. همه رسانه ها و حالا رسانه ملي هم انشاءالله روابط دولت با رسانه ملي نزديک تر شود. رسانه ملي کمک کند واقعا و نه اينکه نقد نکند. نقد حق همه است. ولي مقداري کمک بيشتر کند چراکه شرايط عادي نيست. اگر تحريم نبود و منطقه مشکل نداشت و رکود نداشتيم و عادي بود همه چيز، کمک ها کمتر هم بود مشکلي نبود. ولي الان نيازمند کمک بيشتر رسانه ها، هم رسانه ملي و هم ساير رسانه ها هستيم.

انشاءالله شاهد يک همکاري تنگاتنگي خواهيم بود که بتوانيم به اهداف ملي مان برسيم و شاهد ثبات و امنيت در کل منطقه باشيم.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html